dimecres, 6 de març del 2013

No als vaixells del guerra al port de Tarragona

Benvolgudes i benvolguts,

Com si d'un dejà vu es tractés, els governs locals, català i de les espanyes ens tornen a amenaçar amb presència militar ianqui al port de Tarragona. Us deixem el comunicat de premsa que hem fet avui mateix i algunes reaccions dels mitjans.

Amb la informació apareguda ahir dimarts 5 de març del 2013 als mitjans de comunicació sobre el fet que el port de Tarragona estudia acollir vaixells militars nord-americans, hem retrocedit 16 anys en el temps.

Si a l’any 1997 Joan Miquel Nadal i Lluís Badia, en aquell moment alcalde de la ciutat i President de l'Autoritat Portuària, respectivament, van liderar una campanya que va incloure gestions amb autoritats militars de Washington i Madrid, per tal que Tarragona esdevingués seu logística dels vaixells de la VIa Flota dels EUA, ara serà Josep Andreu i Figueras, militant del mateix partit que els anteriors –Convergència Democràtica de Catalunya - qui donarà la benvinguda al “nou negoci”.

Els arguments per impulsar la campanya es van basar, igual que ara, en suposats beneficis econòmics per a la ciutat que mai es van complir. Posteriorment, aquests arguments van donar pas a d'altres que ens presentaven els vaixells de guerra com a garants de suposades operacions "humanitàries". Abans, igual que ara, els arguments esmentats es van barrejar amb comèdies propagandístiques sobre voluntariosos marins que fan tasques socials. D'altra banda, i com ha fet sempre, l’equip de govern de la ciutat es fa l'orni quan es refereix a "obligacions derivades de convenis bilaterals entre Estats".

L'experiència dramàtica de pobles com l'iraquià i l'afganès, convertits en víctimes de "danys col·laterals", mostra la crua realitat i fa caure la disfressa: els vaixells i els seus tripulants no són més que eines de matar. Les escales que van fer i volen fer les embarcacions estan considerades de rutina, utilitzant els serveis portuaris per aprovisionament i per fer les reparacions que consideren adients, a banda d'operacions més opaques que, clar està, no transcendeixen.

La presència dels vaixells de la VI Flota dels EUA i de l'OTAN no ens agrada pel que suposa de militarització de la ciutat; per la inexistència de control sobre el seu tipus d’armament i amb la possibilitat que alguns siguin de propulsió nuclear. Per la nostra disposició a viure sense la “protecció” dels armaments; perquè no creiem en la força per a vèncer sinó més aviat en el diàleg per a convèncer; per la manca d'informació i el secretisme inherent a la lògica militar que, a més, comporten riscos importants per a la població. I perquè els conflictes armats continuen, i volem un món sense guerres i sense exèrcits.

Pensem que la Pau i la seguretat de les nostres famílies, amistats, veïnes i veïns, són massa importants per deixar-les en mans dels polítics professionals, que sovint només es preocupen d'aconseguir quotes de poder per posar al servei dels seus interessos personals o de grup.

Ara com fa 16 anys, seguim diem ben fort: FORA VAIXELLS DE GUERRA DEL PORT DE TARRAGONA!!!

Si voleu informació pròpia, aquí teniu la revista de la coordinadora del mes de març i el video del darrer paraules per la pau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada