dilluns, 31 de març del 2014

Per una Mediterrània en pau: Fora vaixells de guerra

Concentració per oposar-se als bucs de guerra al port i al militarisme al món
6 d'abril de 2014, a les 12 h, al Balcó del Mediterrani de Tarragona

El Paraules per la Pau d'aquest mes canvia d'ubicació per mostrar encara amb més força la nostra oposició ciutadana al recolzament de les activitats de l'armada amb les nostres infraestructures. L'acte comptarà novament amb el suport d'artistes, i gaudirem de les actuacions de Cristóbal Karillo i El Toubab.

Després de mesos de rumors, al febrer coneixíem la notícia de l'arribada d'un portaavions de la VI Flota dels Estats Units al port de Tarragona. Els mitjans de comunicació locals es feien ressò de les declaracions del govern municipal i de l'Autoritat Portuària, que anunciaven que feia temps que estaven fent gestions i preveien que atracaria per a tasques d'aprovisionament a l’abril. El vaixell de guerra, segons advertien, funciona amb propulsió nuclear i porta sis mil militars a bord. Posteriorment, s'ha descartat la possibilitat que el portaavions recali a Tarragona: la US Navy ha optat per no incloure a Tarragona entre les instal·lacions que poden albergar bucs de propulsió nuclear, i el portaavions Harry S. Truman recalarà al port de Palma de Mallorca.
   
No ens alegra ni ens tranquil·litza que el portaavions nuclear atraqui al port mallorquí. I les administracions locals continuen disposades a prestar suport als acords del govern espanyol amb l'exèrcit nord-americà perquè el port de Tarragona estigui obert a les operacions de manteniment dels seus vaixells. Vaixells que potser no seran de propulsió nuclear, però dels quals no sabem les armes que porten a bord, i que s'aturen al mediterrani per continuar amb les seves intervencions militars al món. Per això, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau us convoca a la concentració del dia 6 d'abril, per dir NO als vaixells de guerra i a la militarització de la societat.

VAIXELLS DE GUERRA? NI A TARRAGONA NI ENLLOC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada